کرچک

کرچک‌ها گیاهانی یک پایه بوده و روی گل آذین خوشه، به رنگ سبز و در بعضی از انواع گل‌های یک پایه قرمز بدون گلبرگ. گل‌های نر به رنگ زرد مایل به سبز با پرچم خامه‌ای و روغن دار برجسته در خوشه‌ای تخم مرغی شکل به طول حداکثر ۱۵ سانتی‌متر. گل‌های ماده، در قسمت فوقانی خوشه به رنگ قرمز و برجسته قرار گرفته‌اند. میوه کرچک به صورت کپسول کروی و خاردار متمایل به سبز (یا قرمز ارغوانی) می‌باشد که در هنگام رسیدن سخت و شکننده می‌شود و دانه‌ها به شکل بیضوی پهن و و به شکل دانه‌های لوبیا و دارای پوسته براقی می‌باشند؛ که درون آن‌ها یک مغز کرم یا سفید بسیار روغنی قرار دارد. دانه گیاه متمایل به رنگ قهوه‌ای و تا حد زیادی سمی بوده، ریسین یک پروتئین بسیار سمی است که در دانه‌های کرچک وجود دارد. پوست این دانه‌ها حاوی این سم است که یکی از کشنده‌ترین سموم طبیعی دنیا است. دانه‌های کرچک دارای یک زائده زگیل مانند به نام Caruncle هستند، که نوعی از Elaiosome است. ترویج و پراکندگی دانه‌های Caruncle توسط مورچه‌ها صورت می‌پذیرد. 

روغن کرچک یک روغن گیاهی چند منظوره است که مردم هزاران سال از آن استفاده می کنند. این گیاه با استخراج روغن از دانه های گیاه کرچک ساخته می شود. این دانه ها حاوی آنزیم سمی به نام ریچین هستند. اما فرآیند گرمایش روغن کرچک آن را غیرفعال می کند و باعث می شود روغن را با خیال راحت استفاده کنید. روغن کرچک دارای چندین نوع کاربرد دارویی ، صنعتی و دارویی است.

روغن کرچک معمولاً به عنوان یک افزودنی در مواد غذایی، داروها و محصولات مراقبت از پوست و همچنین یک روغن صنعتی و یک جزء سوخت بیودیزل مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در مصر باستان روغن کرچک به عنوان سوخت در لامپ ها سوزانده می شد و از آن به عنوان یک داروی طبیعی برای درمان بیماری هایی مانند سوزش چشم استفاده می شد و حتی به زنان باردار برای تحریک زایمان داده می‌شد.

امروزه روغن کرچک به عنوان یک درمان طبیعی محبوب برای شرایط عادی مانند یبوست و بیماری های پوستی باقی مانده و معمولاً در محصولات زیبایی طبیعی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

خواص روغن کرچک :

ملین قدرتمند

شاید یکی از بهترین خواص دارویی برای روغن کرچک به عنوان یک ملین طبیعی باشد. این ماده به عنوان یک داروی مسهل کننده محرک طبقه بندی می شود، به این معنی که باعث افزایش حرکت ماهیچه هایی می شود که مواد را از طریق روده ها خارج می کنند و به پاکسازی روده ها کمک می‌کند.

ملین های تحریک کننده به سرعت عمل می کنند و معمولاً برای تسکین یبوست موقتی استفاده می شوند. هنگامی که از طریق خوراکی مصرف می شود ، روغن کرچک در روده کوچک شکسته می شود و اسید ریچینولیک اسید اصلی چربی موجود در روغن کرچک را آزاد می کند. سپس اسید ریکینولیک توسط روده جذب می شود و باعث تحریک یک اثر ملین قوی می شود.

در حقیقت، مطالعات متعددی نشان داده اند که روغن کرچک می‌تواند یبوست را درمان دهد. به عنوان مثال ، یک مطالعه نشان داد وقتی افراد مسن این روغن را مصرف می کنند، آنها علائم یبوست را کاهش داده اند، از جمله فشار کمتری هنگام دفع مدفوع و احساس درد کمتر گزارش شده در حالی که روغن کرچک در دوزهای کوچک ایمن به حساب می آید، مقادیر زیاد می تواند باعث گرفتگی شکم، حالت تهوع، استفراغ و اسهال شود. اگرچه می‌توان از آن برای رفع یبوست های گاه به گاه استفاده کرد، روغن کرچک به عنوان درمانی برای مسائل طولانی مدت توصیه نمی‌شود.

پوست

مرطوب کننده طبیعی

روغن کرچک سرشار از اسید ریچینولی ، یک اسید چرب اشباع نشده است. این نوع چربی ها به عنوان رقیق کننده عمل می‌کنند و می‌توان از آنها برای مرطوب کردن پوست استفاده کرد. رطوبت گیرها با جلوگیری از حدررفتن آب از طریق لایه بیرونی پوست، رطوبت را حفظ می‌کنند.

روغن کرچک اغلب در مواد آرایشی برای تقویت هیدراتاسیون مورد استفاده قرار می‌گیرد و اغلب به محصولاتی مانند لوسیون و پاک کننده های آرایش اضافه می‌شود. همچنین می‌توانید به تنهایی از این روغن غنی به عنوان یک جایگزین طبیعی به جای مرطوب کننده ها و لوسیون های آماده استفاده کنید. بسیاری از محصولات مرطوب کننده محبوب موجود در فروشگاه ها حاوی مواد مضر مانند مواد نگهدارنده، عطرها و رنگ ها هستند که می‌توانند پوست را تحریک کرده و به سلامت کلی آسیب برساند.

تعویض این محصولات با روغن کرچک می‌تواند به کاهش مواجهه شما با این مواد افزودنی کمک کند. به علاوه، روغن کرچک ارزان قیمت است و در صورت و بدن قابل استفاده است.

روغن کرچک غلیظ است، بنابراین اغلب برای تهیه یک مرطوب کننده فوق العاده آبرسان با روغن‌های دوستدار پوست مانند بادام، زیتون و روغن نارگیل مخلوط می‌شود .

اگرچه استفاده از روغن کرچک برای پوست برای اکثر افراد بی خطر است، اما می تواند باعث ایجاد یک واکنش آلرژیک در برخی افراد شود.

بهبود زخم را سرعت می بخشد

استفاده از روغن کرچک روی زخم ها باعث ایجاد محیطی مرطوب می شود که باعث بهبودی می شود و از خشک شدن زخم ها جلوگیری می‌کند. روغن کرچک رشد بافت را تحریک می کند به طوری که می‌تواند سدی بین زخم و محیط ایجاد شود و خطر عفونت را کاهش می‌دهد. همچنین باعث کاهش خشکی و ایجاد سلولهای مرده پوست می شود که می تواند بهبود زخم را به تأخیر بیندازد.

مطالعات نشان داده است که پمادهای حاوی روغن کرچک ممکن است به ویژه در بهبود زخم های بستر (نوعی زخم که از فشار طولانی مدت بر روی پوست ایجاد می شود) کمک کند. 

یک مطالعه به بررسی اثرات بهبود زخم یک پماد حاوی روغن کرچک در خانه سالمندان با زخم های بستر پرداخت، کسانی که زخم های آنها با روغن کرچک درمان می‌شد ، میزان بهبودی و زمان بهبودی کمتری نسبت به روش های دیگر داشتند.

کاهش التهاب و تسکین درد 

ریکینولیک اسید، اسید چرب اصلی موجود در روغن کرچک ، دارای خواص ضد التهابی چشمگیر است. مطالعات نشان داده است که وقتی روغن کرچک به صورت موضعی اعمال می شود، باعث کاهش التهاب و تسکین درد می شود.

ویژگی های کاهش دهنده درد و ضد التهاب روغن کرچک ممکن است به ویژه برای کسانی که دارای بیماری التهابی مانند آرتریت روماتوئید یا پسوریازیس هستند مفید باشد.

مطالعات روی حیوانات نشان داده است که اسید ریچینولیک باعث کاهش درد و تورم می شود. یک آزمایش دیگر نشان داد که اسید ریچینولیک بیشتر از درمان های دیگر باعث کاهش التهاب ناشی از سلولهای آرتریت روماتوئید انسانی می‌شود. گذشته از پتانسیل روغن کرچک برای کاهش التهاب، به دلیل داشتن خواص مرطوب کننده آن، می تواند به از بین بردن پوست خشک و تحریک شده در مبتلایان به پسوریازیس کمک کند.

آکنه را کاهش می دهد

آکنه یک بیماری پوستی است که می تواند باعث ایجاد جوش های سرسیاه ، جوش های پر از چرک و برجستگی های بزرگ و دردناک روی صورت و بدن شود. آکنه شایع ترین مشکل در نوجوانان و بزرگسالان است و می تواند بر عزت نفس تأثیر منفی بگذارد. 

روغن کرچک دارای چندین ویژگی است که ممکن است به کاهش علائم آکنه کمک کند. تصور می شود التهاب عاملی در رشد و شدت آکنه است ، بنابراین استفاده از روغن کرچک روی پوست ممکن است به کاهش علائم مرتبط با التهاب کمک کند.

آکنه همچنین با عدم تعادل انواع خاصی از باکتری هایی که به طور معمول بر روی پوست یافت می شود، از جمله استافیلوکوکوس اورئوس ایجاد می شود.روغن کرچک دارای خاصیت ضد میکروبی است که در صورت استفاده بر روی پوست می تواند به مبارزه با رشد باکتری کمک کند.

یک مطالعه نشان داد که عصاره روغن کرچک قدرت ضد باکتری قابل توجهی را نشان می دهد و مانع از رشد چندین باکتری از جمله استافیلوکوکوس اورئوس می شود.

روغن کرچک همچنین یک مرطوب کننده طبیعی است ، بنابراین ممکن است به تسکین پوست ملتهب و تحریک شده معمولی در افراد مبتلا به آکنه کمک کند.

قارچ را از بین می برد

کاندیدا آلبیکنس، نوعی قارچ است که معمولاً باعث ایجاد مشکلات دندانپزشکی مانند رشد بیش از حد پلاک، عفونت لثه و عفونت کانال ریشه می‌شود. روغن کرچک خاصیت ضد قارچی دارد و ممکن است به مبارزه با کاندیدا کمک کند.

یک مطالعه نشان داد که روغن کرچک کاندیدا آلبیکنس را از ریشه های آلوده دندان انسان حذف می‌کند. روغن کرچک همچنین ممکن است به درمان درماتیت مربوط به دندان مصنوعی کمک کند ، وضعیت دردناکی که تصور می شود ناشی از رشد زیاد کاندیدا باشد. این یک مسئله شایع در افراد مسن است که دندان مصنوعی دارند.

در یک مطالعه نشان داد که مسواک زدن و خیساندن دندان مصنوعی در محلول حاوی روغن کرچک منجر به کاهش قابل توجه کاندیدا در افراد مسن که دارای دندان مصنوعی بودند. 

سلامت مو

مو و پوست سر شما را سالم نگه می دارد

بسیاری از افراد از روغن کرچک به عنوان نرم کننده طبیعی مو استفاده می کنند.

برای موهای خشک یا بخصوص آسیب دیده می توانید از مرطوب کننده قوی مانند روغن کرچک استفاده کنید. 

به طور منظم استفاده از روغن هایی مانندروغن کرچک روی موها باعث روان شدن شافت مو ، افزایش انعطاف پذیری و کاهش احتمال شکستگی می شود.

روغن کرچک به کسانی که دچار شوره سر هستند (یک بیماری شایع پوست سر است که با پوست خشک و پوسته پوسته شده روی سر مشخص می شود) کمک می کند.

اگرچه دلایل مختلف زیادی برای ایجاد شوره سر وجود دارد ، اما با درماتیت سبوروئید مرتبط است ، یک بیماری التهابی پوستی که باعث ایجاد لکه های قرمز و پوسته پوسته در پوست سر می شود. با توجه به توانایی روغن کرچک در کاهش التهاب ، ممکن است یک درمان مؤثر برای شوره سر باشد که در اثر درماتیت سبوره ایجاد می شود.

بعلاوه، استفاده از روغن کرچک در پوست سر به مرطوب شدن پوست خشک و تحریک شده کمک می کند و ممکن است به کاهش پوسته پوسته شدن کمک کند.

 

کاربردهای دیگر:

روغن کرچک دارای کاربردهای متعدد در حمل و نقل،موادآرایشی و دارویی و صنایع تولیدی به عنوان مثال:چسب، مایعات ترمز، رنگ مو، دی الکتریک مایع الکتریکی، هیومکتانت، نایلون، پلاستیک مایعات هیدرولیک، جوهر، لاک، درمان چرم، گریس روان کننده ها، روغن های ماشین کاری، رنگ، رنگدانه، چسب پلی اورتان، گریس تبرید و یخ زدگی، لاستیک، مهر و موم، پارچه، پودرهای شست وشو و واکس ها از آنجا که روغن کرچک دارای ثابت دی الکتریک نسبتاً بالا (4.7) بسیار تصفیه شده و روغن کرچک خشک شده است گاهی اوقات به عنوان یک مایع دی الکتریک با کارایی بالای خازن ولتاژ بالا استفاده می‌شود.
 
مسمومیت با گیاه کرچک 
درمان اختصاصی برای این مسمومیت وجود ندارد و بیمار مسموم بایستی از نظر بروز عوارضی مانند نارسایی کلیه و کبد تحت نظر قرار گیرد. چنانچه نارسایی کلیه بروز کرد بیمار باید دیالیز شود. در مراحل اولیه خوردن دانه های کرچک، باید فورا به پزشک مراجعه و سریعا شستشوی معده و روده با استفاده از زغال انجام شود. چنانچه پس از 6 ساعت از جویدن دانه های کرچک علائمی بروز نکرد، سم کم بوده و یا دفع شده است. در این حالت می توان فرد مسموم را از بیمارستان مرخص نمود. البته لازم به ذکر است ترخیص از بیمارستان به معنای رفع خطر مسمومیت نیست بلکه فقط خطر کم شده است. لذا به این بیماران توصیه می شود در صورت بروز اسهال خونی یا زردی مجددا و به سرعت به بیمارستان مراجعه کنند.
مضرات: در صورتی که فرد مبتلا به التهاب روده ای می باشد، باید از مصرف روغن کرچک پرهیز نماید.

روغن کرچک می تواند باعث سقط جنین شود: روغن کرچک توسط متخصصان پزشکی برای موقع زایمان طبیعی استفاده می‌شود. به همین دلیل، زنان در تمام مراحل بارداری باید از مصرف روغن کرچک خودداری کنند. 

روغن کرچک می تواند باعث بروز واکنش های آلرژیک شود: در صورت استفاده روی پوست ممکن است باعث ایجاد واکنش آلرژیک در برخی افراد شود. ابتدا سعی کنید مقدار کمی بر روی تکه ای از پوست کوچک بکشید تا ببینید بدن شما چگونه واکنش نشان می‌دهد. 

منابع: نمناکویکی پدیابیتوته 

برچسب‌ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
مقایسه
چت
درخدمت هستیم.
سلام، چطور میتونم کمکتون کنم؟